מתכון חלת דבש לשבת

זמני אפייה:

זמן אפייה של החלות: 20-25 דקות, 180 מעלות

מרכיבים

קמח חיטה לבן   1.000 ק"ג שמרים(1 שקית) 0.050 ק"ג משפר אפייה 1.000, 1 שקית מלח דק 0.015, 1 כף מרק שטוחה דבש 0.180, 2 כפות מטבח שמן קנולה 0.075, 4 כפות מטבח ביצה     1.000   1 ביצה מים 0.430, 1 סכופ של 1/2 ליטר מלא שומשום לבן 0.007, 1 וחצי כף מרק ביצה למריחה 1.000 , 1 ביצה למרוח על החלות    

אופן ההכנה של החלה

מערבבים את הנוזלים: מים, שמן, ביצים, ודבש במיקסר. מוסיפים שמרים, משפר אפייה ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ- 2 דקות. מוסיפים את המלח ואז לשים כ- 6-4 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש שמתנתק מהדפנות של המיקסר. מחלקים את הבצק לשישה כדורים של 297.5 ג"ר. להכניס את הכדורים לקערה ולכסות אותם במגבת. משאירים למנוחה לכ – 10 דקות. כל כדור מגלגלים לגליל בעובי של 3 ס"מ. שמים 3 גלילים כאשר מהדקים קצה אחד היטב ואז מתחילים ליצור צמה. גם הצד השני צריך להיות מהודק היטב. מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה. מתפיחים בטמפרטורת החדר עטוף במגבת כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום לבן (אפשר גם לפזר סוכר גביש). אופים כ- 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בתאבון! 🙂
נשלח ב מתכונים

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם