מתכון לקרם חציל שחור

זמני בישול/אפייה

זמן צלייה של החציל 15 דקות באש גבוהה חצילים  4 י"ח גדולות טחינה גולמית  3 כפות מטבח מלח דק 1 וחצי כפיות לימון 2 כפות מרק שמן זית  3 כפות מטבח מלח גס(להוצאת הרירית של החציל) 1 כף מרק  

אופן ההכנה של קרם החציל

לשטוף את הלימונים ולהכין מיץ. לשטוף  היטב את החצילים, לחרוץ בהם חריצים עם שפיץ של סכין ולשים אותם על רשת שהנחנו מראש על הגז, לצרוב אותם כ- 15 דקות . להוריד מהאש, לחצות את החציל לאורך ולפזר מעל את המלח הגס. להניח אותם במסננת לכ- 20 דקות (כדי שכל הרירית של החציל תצא). להוריד מהחציל את הגבעול ולהכניס את הבשר יחד עם העור לבלנדר. להוסיף את הטחינה הגולמית, מיץ לימון, מלח דק והשמן זית, לטחון היטב עד לקבלת משחה בצבע אפור אחיד. חשוב לדעת: התהליך של הוצאת הרירית של החציל מאד חשוב כדי להוציא את המרירות שלו.
נשלח ב מתכונים

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם